Waar in de Metaverse moet je als bedrijf aan de slag?

Naar aanleiding van ons vorige artikel kregen Robert Mekking en ik een aantal keer een vraag die neer kwam op: “Waar zit het deel van de Metaverse waar wij als bedrijf mee aan de slag moeten?” Een terechte vraag, aangezien de term ‘Metaverse’ op zijn minst abstract is. Om hier een duidelijk beeld van te geven, is het eerst nodig om te weten dat de Metaverse alles omvat wat er in Extended Reality mogelijk is. Dus zowel Virtual Reality als Mixed- en Augmented reality. Andere belangrijke hoekstenen van de Metaverse zijn de zogenaamde ‘spaces’. dit zijn virtuele ruimtes waarin een XR scenario zich kan afspelen. Dit kan een private space zijn, waarin alleen jij en bijvoorbeeld familieleden of collega’s kunnen komen, of een public space waar iedereen met een connectie kan komen. 

Dit is heel vergelijkbaar met het internet, waar we een publieke ruimte hebben (het World Wide Web, je weet wel: van de ‘www’), of een eigen intranet voor collega’s. 

We hebben ter illustratie onderstaand plaatje gemaakt.

No alt text provided for this image

Waar je als bedrijf ongeveer 15 jaar geleden met Intranet en je eigen website aan de gang was, is het nu tijd voor private spaces voor collega’s en XR scenario’s voor je stakeholders. De private spaces (zeg maar Intranet in de Metaverse) zijn prima geschikt voor projecten, interne trainingen, kennisbeheer en een kopje koffie.

No alt text provided for this image

De XR scenario’s zijn als het ware je website in de Metaverse. Denk aan co-producties met klanten, bedrijfsinformatie en productverkoop.

No alt text provided for this image

In beide gevallen is het natuurlijk moeilijk te voorspellen wat er exact gaat gebeuren in de Metaverse. Het Internet heeft moeten rijpen en is ook nooit af. Maar we moeten er met elkaar wel een visie op ontwikkelen. 

Dit is hoe wij er graag naar kijken:

Wat ons betreft is de Metaverse er geschikt voor om elkaar op een menselijke manier te ontmoeten. Internet was onpersoonlijk omdat de connectie onvoldoende volledig was. De Metaverse heeft de menselijke maat wel. Al je zintuigen kunnen betrokken worden. Laten we omgevingen maken die het menselijk contact weer herstellen in plaats van intolerant te zijn op social media!

Wil je ons inzetten om jouw bedrijf te helpen je visie te bepalen en concrete stappen te zetten in De Metaverse? Stuur dan nu een bericht of bel mij op 06-29604036. 

Vrijblijvende inspiratiesessie

Neem contact op voor een inspiratiesessie voor jou en je collega’s.

Anderen lazen ook

Wellicht is deze informatie ook interessant voor je.

Een demo ervaren?

Neem contact met ons op voor een inspirerende demonstratie of een vrijblijvende kennismaking.

Cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.